سبک یا سخت بودن آب مصرفی با تشکیل سنگ کلیه ارتباط ندارد | پایگاه خبری آتیه کار

سبک یا سخت بودن آب مصرفی با تشکیل سنگ کلیه ارتباط ندارد

سبک یا سخت بودن آب مصرفی با تشکیل سنگ کلیه ارتباط ندارد

رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران گفت: عده ای از مردم مصرف نوع خاصی از آب را در تشکیل سنگ کلیه موثر می دانند، اما این باور غلط است و هیچ ارتباط ثابت شده ای در این زمینه وجود ندارد.

دکترسید امیرمحسن ضیایی افزود: به واقع آب سخت یا سبک در تشکیل سنگ کلیه هیچ تاثیری ندارد.

عموما آب به واسطه میزان کلسیم موجود در آن، به دو دسته آب سبک و آب سخت دسته‌بندی می‌ شود؛ ر اندازه کلسیم در آب بیشتر باشد، سختیِ آن بیشتر است. به لحاظ جغرافیایی و زمین‌شناسی، مناطقی که در خاکِ آنها سنگِ ‌آهک کمتری وجود دارد، از آب سبک‌تری برخوردار هستند.

دکتر ضیایی همچنین بر لزوم استفاده کافی از آب تاکید کرد و گفت: هرچند میزان مصرف آب بستگی به درجه حرارت منطقه، نوع فصل و فعالیت بدنی دارد، اما مصرف ۲ لیتر آب در شبانه روز منطقی به نظر می رسد.
رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران به ساکنان مناطق بسیار گرم و افرادی که در فضاهای گرم کار می کنند و تعریق زیادی دارند، توصیه کرد که آب به مقدار کافی آب بنوشند.
ضیایی به یکی دیگر از باورهای شایع غیر مستند در مورد تشکیل سنگ کلیه اشاره کرد و گفت: برخی افراد گمان می کنند که مصرف بالای لبنیات، به خصوص کلسیم در بروز سنگ کلیه نقش موثر دارد که این باور غلط است.
وی تاکید کرد که فقط در یک نوع خاص از انواع سنگ کلیه که چندان شایع نیست، مصرف کلسیم با تشکیل سنگ ارتباط دارد و در سایر موارد هیچ ارتباطی وجود ندارد.
رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران به کسانی که سنگ کلیه دارند توصیه کرد که خود را از مصرف لبنیات به خصوص کلسیم محروم نکنند.
ضیایی ادامه داد: برخی از مطالعات نشان داده که کلیه افراد سنگ ساز در صورت محدودیت کلسیم خوراکی، سنگ بیشتری می سازد، به عبارتی محدودیت کلسیم در افراد مستعد، می تواند سبب تشدید سنگ کلیه شود. البته افراط در این کار می تواند مشکل ساز باشد.

**گوشت قرمز احتمال بروز سنگ کلیه را افزایش می دهد
وی با اشاره به این که غذاهای سرشار از پروتئین به خصوص گوشت قرمز می تواند افراد مستعد را دچار سنگ کلیه کنند، اظهار کرد: باید از مصرف بیش از حد گوشت قرمز خودداری شود؛ نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد گوشت قرمز می‌تواند در افراد مستعد، سبب سنگ کلیه شود.
وی با بیان این که نمک هم در افزایش بروز سنگ کلیه موثر است، تاکید کرد: مردم باید مصرف نمک را کاهش دهند تا از عوارض متعدد آن از جمله بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون و همچنین سنگ کلیه در امان باشند.
ضیایی در خصوص نقش بی تحرکی در تشکیل سنگ کلیه گفت: بی تحرکی علاوه بر بروز برخی بیماری ها، می تواند سبب تشدید تشکیل سنگ کلیه در افراد مستعد شود و به همین دلیل، اهتمام به حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه اهمیت دارد.
وی با اشاره به قرار داشتن ایران روی کمربند سنگ کلیه قرار دارد، اظهار کرد: کشور ما جزء مناطقی است که شیوع این عارضه در آن نسبتا بالا است. بخشی از این موضوع زمینه ژنتیک دارد و شاید نتوان در این زمینه چندان کار جدی انجام داد اما بخش دیگر آن قابل پیشگیری است.

**سنگ کلیه
سنگ کلیه، جسم سختی است که از کانی های موجود در ادرار تشکیل می ‌شود. سنگ های کلیه معمولاً از راه مجرای ادرار دفع می‌ شوند و اگر کوچک باشند هیچ نشانگانی ندارند؛ ولی اگر اندازه سنگ کلیه به ۳ میلیمتر (۰٫۱ اینچ) برسد مجرای میزنای را بسته و درد شدیدی را در پهلوها و پشت ایجاد می‌ کند که به کشاله ران نیز کشیده می‌شود.
نشانه‌های دیگر سنگ کلیه شامل تهوع، استفراغ، خون ادراری، چرک در ادرار و درد در حین ادرار کردن می‌باشند. بسته شدن میزنای کاهش کارکرد کلیه و بزرگی کلیه را ایجاد می‌کند.
انواع مختلف سنگ ادراری وجود دارد ولی اغلب سنگ ها از جنس اگزالات کلسیم هستند. سایر انواع شامل ترکیبات فسفات، سیستئین، و اسیداوریک هستند. سنگ‌ ها در لگنچه، میزنای، مثانه و در پیشابراه دیده می‌شوند.

** علایم سنگ کلیه
درد حاد اغلب ناشی از گیرکردن سنگ در مجاری ادراری است وگرنه خود سنگ اغلب علامتی ندارد. انسداد، عفونت، خیز، درد شدید در منطقه دندهای مهره‌ای، تهوع، استفراغ و اسهال است. درد بسیار شدید و شبیه به درد زایمان است، هماچوری یا خون ادراری در این افراد دیده می‌شود.

** دلایل ایجاد سنگ کلیه
اختلال غده پاراتیروئید و دفع بیش از حد کلسیم از ادرار، استفاده بیش از حد ویتامینC، مصرف الکل و پرکاری تیروئید از جمله عوال ایجاد سنگ کلیه عنوان می شود.

منبع ایرنا

کدخبرنگاری۱۸۰۱

n82744336-72017013

مطالب مرتبط:

My title
تمامی حقوق مطالب وب سایت اختصاصی پایگاه خبری آتیه کار می باشد.

طراح سایت: سایت ستاپ Sitesetup