جاسیندا آردرن نخست وزیر۳۷ ساله نیوزلند اخیرا یک دختر به دنیا آورده و به همین دلیل به مدت شش ماه به مرخصی زایمان می رود.
رسانه های خارجی گزارش داده اند که در این مدت وینستون پیترز، معاونش وظایف او را برعهده دارد، اما آردرن گفته است که در این مدت با خواندن مکاتبات مربوط به کابینه در جریان امور قرار خواهد گرفت.
پیش از این زنانی همچون بی نظیر بوتو نخست وزیر پاکستان نیز در دوران فعالیت های سیاسی خود بارداری و زایمان را تجربه کرده اند. او در سال ۱۹۹۰ و زمانی که به عنوان نخست وزیر در مسند قدرت بود، به عنوان اولین رهبر منتخب یک کشور دختری بدنیا آورد و دو سال بعد نیز فرزند دوم خود را به دنیا آورد.
اما اعلام خبر بارداری جاسیندا آردرن توجهها را به یکی از پدیدههای مهم عصر جدید معطوف کرد: افزایش شمار رهبران جوان و افزایش احتمال فرزند آوری آنها در مسند قدرت. چراکه در گذشته معمولا زنان پس از سنین پنجاه و شصت سال در جایگاه رهبری قرار میگرفتند یعنی پس از اینکه صاحب فرزند شده بودند.
موضوع دوم تغییر نگاهی است که بهتدریج در افکار عمومی جوامع مختلف در قبال بارداری رهبران سیاسی به وجود آمده است. زیرا اگرچه در گذشته بارداری زنان سیاستمدار موضوعی شوکه کننده محسوب میشد و گاه انتقادات یا استهزای برخی را نیز در پی داشت مانند آنچه که در مورد بی نظیر بوتو اتفاق افتاد، اما اکنون به جای انتقاد، سیاستمداران نیوزیلند به خانم آردرن تبریک میگویند.
یکی از عمدهترین دلایل این تغییر نگاه را میتوان موفقیت زنان سیاستمدار در ایفای نقش رهبری خود، با وجود تحمیل شدن سختیها و اعمال محدودیتهای جسمی و روحی حاصل از بارداری و وضع حمل دانست.
در سال های اخیر لیسیا رونزولی، نماینده ایتالیایی پارلمان اروپا اولین زنی بود که در سال ۲۰۱۳ میلادی با آوردن دخترش «ویکتوریا» به صحن پارلمان اروپا در استراسبورگ و شیردادن به او، خبرساز شد. او اعلام کرد که قصد دارد با این کار به احقاق حق زنان برای نگهداری از کودکانشان در محیط کار بپردازد.
در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز اونور برا کونرادسدوتیر، عضو پارلمان ایسلند با اعلام اینکه شیردادن کودک «طبیعیترین کار در دنیا» است در اقدامی بیسابقه در این کشور، در حالی که نوزاد ۶ هفتهای خود را شیر میداد، برای سخنرانی به پشت تریبون رفت.
لاریسا واترز، سناتور استرالیایی نیز اولین زن سیاستمدار در کشورش بود که در صحن پارلمان به فرزند خود شیر داد. او در ژوئن سال گذشته میلادی در حالی که آلیا جوی، کودک سه ماهۀ خود را شیر میداد، برای اعضای پارلمان دربارۀ بیماری ریه سیاه، معضلی که معدنچیان در معادن زغال سنگ با آن دست به گریبان هستند، به سخنرانی پرداخت.